Forside    Nyheder    Teatre og foreninger    Kalender    Abonnement   
 
     
Tilbage  
Grev Walkendorf har ladet sine to børn bytte for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabeth Munk. Og en bondekone får mod en net sum penge den lille Elisabeth i sin varetægt. Men en aften forlader hun den lille ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi stedet, hun tager barnet med sig hjem, og i den fattige hytte opdrages nu den adelsfødte Elisabeth Munk, der nu kaldes Agnete.

Hun vokser op til at være en smuk jomfru, og rygterne på egnen sætter hende i forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal – mod sin vilje – holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså med det forbyttede barn). Kong Christian den 4 har befalet det!

Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene: Vel er jeg ikke Cæsar og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg ; Jacta est alea.

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres kraftigt af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik.
Og så kan det heller ikke undgås, at en hvis kendt forbryderbande blander sig i handlingsforløbet.

Medvirkende : Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen

Caféopstilling
120 min. incl. pause
OBS: denne forestilling spiller i Musik & Teaterhuset 
 
 
   
     
  Elverhøj - men tonen er lav    
  Figaros
teater i aabenraa
Tirsdag d. 18.02.2020 kl. 19.30