Forside    Nyheder    Teatre og foreninger    Kalender    Abonnement   
 
     
Tilbage  
Flere forestillingsdatoer...klik

”For never was a story more woe, than this of Juliet and her Romeo.”

I byen Verona i Italien har de to rigeste og mest betydningsfulde familier, Montague og Capulet, hadet hinanden i årevis. Familierne er stort set ens. De er lige rige og stærke og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid.

Hvad der egentligt startede konflikten, er der nærmest ingen af familierne, der længere kan huske. Nu kæmper begge slægter om magten i byen. Hadet og fjendskabet ligger og ulmer lige under overfladen og med bare en enkelt gnist, kan stridighederne hurtigt bryde ud i lys lue igen.

Midt i striden møder vi Romeo Montague. Romeo er ulykkeligt forelsket i en vis Rosalina, men han lader sig alligevel lokke med af sine venner til maskebal hos ærkefjenden Capulet. Det er til maskeballet her, at Romeo for første gang møder Julie Capulet. De forelsker sig, selvom de begge har taget maskerne af og opdager,hvem de er – og hvilken familie de kommer fra.

Og hermed er den centrale strid bragt på banen: Kan børn af ærkefjender elske hinanden, eller er det dømt til at gå galt? Og hvad betyder så et navn? Kan deres kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller bliver de selv kvast i magtkampen?

William Shakespeare (1564 - 1616) var nok ikke klar over, hvilken udødelig klassiker han havde skabt, da han omkring 1595 skrev sin berømte tragedie Romeo og Julie.Tragedien var godt nok også et af hans mest populære stykker, da han selv levede, men at historien om de to skæbneramte elskende i eftertiden skulle få en så central placering på scenen, i litteraturen, på film, i musik og ikke mindst i vores almene bevidsthed, har Shakespeare nok ikke turdet håbe på.

Tragedien er stadig den dag i dag synonymet på den ungdommelige, lidenskabelige kærlighed, De repræsenterer den rendyrkede kærlighed. Måske netop derfor virker historien stadigvæk på os – mere end 400 år efter at Shakespeare skrev sine ord i blankvers.

ROMEO + JULIE opføres i forbindelse med den nationale markering af genforeningen mellem Sønderjylland og resten af Danmark i 1920. Ligesom i Shakespeares klassiker er båndene på kryds og tværs af grænsen mellem Danmark og Tyskland komplekse og nuancerede med deres ekstremer af usandsynlige venskaber og nedarvet foragt.

Det er blandt andet derfor, at et af fokuspunkterne i forestillingen er sproget, hvor Romeo og hans familie taler dansk – Julie og hendes tysk. Et kunstnerisk greb, der er med til at sætte Danmark og Tysklands historiske forhold i spil undervejs igennem forestillingen, hvor alle udvekslinger af ord – være det konfrontationer eller affektioner – danner historisk genklang i publikum.

Forestillingen er ligeledes et samarbejde på tværs af landegrænser og skal spille i både Danmark og Tyskland. Premieren bliver i Haderslev, hvorefter forestillingen tager på turné rundt i grænseområdet – hold øje med Teatret Møllens hjemmeside for at finde en forestilling nær dig.

Teatret Møllens Romeo + Julie er en storslået, intim, lystig og voldsom forestilling, der spiller på alle de helt særlige strenge, regionen besidder, og som i et helt unikt år, på en helt unik facon, præsenterer den evigtgyldige historie om to hjerter, to familier og nu også to lande.

Instruktør: RASMUS ASK
Medvirkende: ANDREA SPICHER, JENS KEPNY KRISTENSEN, CONNIE TRONBJERG, OLE SØRENSEN,THOMAS JACOB C. RØNNE, IZA MONTAG FREUND, CHARITY LAUFER, FRANK THIEL, MAJA JUHLIN, M.FL.
Scenograf: LAURA RASMUSSEN
Lysdesign: SÜNI JOENSEN
Ophav: WILLIAM SHAKESPEARE
Oversætter: NIELS BRUNSE

Genforeningsprojektet ’Romeo + Julie’ produceres i samarbejde med Mungo Park Kolding, Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger.
Derudover har projektet modtaget støtte fra Kulturministeriet og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020, Haderslev Kommune, Augustinus Fonden samt A. P. Møller Fonden.

Flere forestillinger:
Møllen - Mandag d. 08.06.2020 20.00
Møllen - Onsdag d. 10.06.2020 20.00
Møllen - Torsdag d. 11.06.2020 20.00
Møllen - Lørdag d. 13.06.2020 20.00
Møllen - Mandag d. 15.06.2020 20.00
Møllen - Tirsdag d. 16.06.2020 20.00

 
 
 
   
     
  Romeo + Julie    
  Teatret Møllen
Teatret Møllen
Fredag d. 12.06.2020 kl. 20.00